CET4英语四级考试全真预测试卷 第4套(阅读)

Passage One
Questions 57 to 61 are based on the following passage.

You’re busy filling out the application form for a position you really need. Let’s assume you once actually completed a couple of years of college work or even that you completed your degree. Isn’t it tempting wyzfox.com, to claim on the form that your diploma represents a Harvard degree? Or that you finished an extra couple of years back at State University? More and more people are turning to utter deception like this to land their job or to move ahead in their careers, for personnel officers, like most Americans, value degrees from famous schools. A job applicant may have a good education anyway, but he or she assumes that chances of being hired are better with a diploma from a well-known university.

Registrars at most well-known colleges say they deal with deceitful claims like these at the rate of about one per week. Personnel officers do check up on degrees listed on application forms, then. If it turns out that an applicant is lying, most colleges are reluctant to accuse the applicant directly. One Ivy League school calls them "impostors(骗子)"; another refers to them as "special cases". One well-known West Coast school, in perhaps the most delicate phrase of all, says that these claims are made by "no such people". To avoid outright(彻底的)lies, some job-seekers claim that they "attending" means being dismissed after one semester. It may be that "being associated with" a college means that the job-seeker visited his younger brother for a football weekend. One school that keeps records of false claims says that the practice dates back at least to the turn of the century—that’s when they began keeping records, anyhow. If you don’t want to lie or even stretch the truth, there are companies that will sell you a phony diploma.


One company, with offices in New York and on the West Coast, will put your name on a diploma from any number of nonexistent colleges. The price begins at around twenty dollars for a diploma from "Smoot State University". The prices increase rapidly for a degree from the "University of Purdue". As there is no Smoot State and the real school in Indiana is properly called Purdue University, the prices seem rather high for one sheet of paper.

57. The main idea of this passage is that ________ .
[A] employers are checking more closely on applicants now
[B] lying about college degrees has become a widespread problem
[C] college degrees can now be purchased easily
[D] employers are no longer interested in college degrees

58. According to the passage, "special cases" refers to cases that ________.
[A] students attend a school only part-time
[B] students never attended a school they listed on their application
[C] students purchase false degrees from commercial firms
[D] students attended a famous school

59. We can infer from the passage that ________ .
[A] performance is a better judge of ability than a college degree
[B] experience is the best teacher
[C] past work histories influence personnel officers more than degrees do
[D] a degree from a famous school enables an applicant to gain advantage over others in job competition

60. This passage implies that ________ .
[A] buying a false degree is not moral
[B] personnel officers only consider applicants from famous schools
[C] most people lie on applications because they were dismissed from school
[D] society should be greatly responsible for lying on applications

61. The word "phony" (Line 13, Para. 2) means ________ .
[A] thorough [C] false
[B] ultimate [D] decisive

Passage Two
Questions 62 to 66 are based on the following passage.
Material culture refers to what can be seen, held, felt, used—what a culture produces. Examining a culture’s tools and technology can tell us about the group’s history and way of life. Similarly, research into the material culture of music can help us to understand the music culture. The most vivid body of material culture in it, of course, is musical instruments. We cannot hear for ourselves the actual sound of any musical performance before the 1870s when the phonograph was invented, so we rely on instruments for important information about music cultures in the remote past and their development. Here we have two kinds of evidence: instruments well preserved and instruments pictured in art. Through the study of instruments, as well as paintings, written documents, and so on, we can explore the movement of music from the Near East to China over a thousand years ago, or we can outline the spread of Near Eastern influence to Europe that resulted in the development of most of the instruments in the symphony orchestra.

Sheet music or printed music, too, is material culture. Scholars once defined folk music cultures as those in which people learn and sing music by ear rather than from print, but research shows mutual influence among oral and written sources during the past few centuries in Europe, Britain, and America. Printed versions limit variety because they tend to standardize any song, yet they stimulate people to create new and different songs. Besides, the ability to read music notation has a far-reaching effect on music and, when it becomes widespread, on the music culture as a whole.

One more important part of music’s material culture should be singled out: the influence of the electronic media—radio, record player, tape recorder, television, and videocassette, with the future promising talking and singing computers and other developments. This is all part of the "information revolution", a twentieth-century phenomenon as important as the industrial revolution was in the nineteenth. These electronic media are not just limited to modern nations; they have affected music cultures all over the globe.

62. Research into the material culture of a nation is of great importance because ________ .
[A] it helps produce new cultural tools and technology
[B] it can reflect the development of the nation
[C] it helps understand the nation’s past and present
[D] it can demonstrate the nation’s civilization

63. It can be learned from this passage that ________ .
[A] the existence of the symphony was attributed to the spread of Near Eastern and Chinese music
[B] Near Eastern music had an influence on the development of the instruments in the symphony orchestra
[C] the development of the symphony shows the mutual influence of Eastern and Western music
[D] the musical instruments in the symphony orchestra were developed on the basis of Near Eastern music

64. According to the author, music notation is important because ________ .
[A] it has a great effect on the music culture as more and more people are able to read it
[B] it tends to standardize folk songs when it is used by folk musicians
[C] it is the printed version of standardized folk music
[D] it encourages people to popularize printed versions of songs

65. It can be concluded from the passage that the introduction of electronic media into the world of music ________ .
[A] has brought about an information revolution
[B] has speeded up the appearance of a new generation of computers
[C] has given rise to new forms of music culture
[D] has led to the transformation of traditional musical instruments

66. Which of the following best summarizes the main idea of the passage?
[A] Musical instruments developed through the years will sooner or later be replaced by computers.
[B] Music cannot be passed on to future generations unless it is recorded.
[C] Folk songs cannot be spread far unless they are printed on music sheets.
[D] The development of music culture is highly dependent on its material aspect.

Section B
Passage One
57. B 主旨题。文章第一段简要概述了求职人员在求职过程中对自己的学历弄虚作假这一社会现象,然后在第二、三段分别给出一些具体的例子进行说明,所以B正确。
58. B 推断题。由第二段中前半部分的If it turns out that an applicant is lying... school calls them "impostors"; another refers to them as "special cases" 可知,imposters和special cases指的都是编造虚假学历,所以B正确。
59. D 推断题。由文章第一段倒数第二句中的for personnel officers, like most Americans, value degrees from famous schools可知,名牌大学的毕业生在求职过程中比其他人有优势,所以D正确。
60. D 推断题。文章讲述的是在简历中对学历弄虚作假这一问题,同时也指出,问题出现的原因是大学都很看重学历,特别是名牌大学的文凭,由此可知,这是一种社会现象,全社会对此都负有责任,所以D正确。
61. C 语义题。该词所在句意为“如果你不想撒谎又不愿和盘托出,会有公司愿意卖给你________交凭”,再结合下文提到的售卖假文凭的公司的情况可知,C(假的)正确。thorough意为“彻底的”,ultimate意为“最终的”,decisive意为“决定性的”,均排除。

Passage Two
62. C 细节题。文章第一段第二句指出,wyzfox.com的工具和技术有助于了解该文化的历史和生活方式,所以C正确;其他三项均未提及,排除。
63. B 推断题。结合文章第一段最后一句可知,近东音乐影响了欧洲交响乐中大多数乐器的发展,所以B正确;A(交响乐的存在归因于近东和中国音乐的传播),C(交响乐的发展表明了东西方音乐的相互影响),D(交响乐中的乐器是在近东音乐的基础上发展而来的),均排除。
64. A 推断题。由文章第二段最后一句可知,人们阅读音乐符号(识谱)的能力会对音乐产生深远影响,所以A正确;B(乐谱被民歌音乐家所使用时往往把民歌标准化),C(乐谱是标准化的民间音乐的印刷版本),D(乐谱鼓wyzfox.com普及歌曲的印刷版本)均排除。
65. C 推断题。A(导致了信息革命),B(加速了新一代计算机的出现),C(即带来了新的音乐形式),D(导致了传统乐器的改革)。由文章最后一段第一句可知,电子媒介进入音乐领域后影响音乐文化。只有C是对此句的进一步阐释,而A、B、D、分别提到了原句未出现的新的概念,故排除。
66. D 主旨题。通wyzfox.com文章讨论了音乐文化发展和物质文化发展的关系,文章还指出,物质文化的发展在很大程度上决定了音乐文化的发展,所以D正确;A(乐器早晚会被电脑代替),B(音乐只有被记录才能传承),C(民歌只有印在活页乐谱上才能传播久远)均排除。

版权所有:英语四级考试网 www.wyzfox.com,转载请注明来源。

红米福彩 乐赢福彩 幸运飞艇投注网址 幸运飞艇开奖 迷彩福彩 百易福彩 大优福彩 千诚福彩 封神福彩 鸿鑫福彩